/
Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Onlinespamfilter gebruiker documentatie

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vindt u antwoorden op veel gestelde vragen. Wij verzoeken u vriendelijk om te kijken of uw vraag hier beantwoordt wordt vooraleer te bellen met onze helpdesk.

U kunt inloggen op onze portal https://login.onlinespamfilter.nl. Dit kan op twee manieren:

  1. Middels een username/password combinatie. Dit is bedoeld voor systeembeheerders.

  2. Middels de gebruikerlink die u ontvangt in uw e-mail wanneer deze optie door uw systeembeheerder is ingeschakeld.

Wanneer u geen gebruikerlink heeft en geen login gegevens, neem dan contact op met uw systeembeheerder. Deze weet wat te doen en kan eventueel contact op nemen met Onlinespamfilter.

Wanneer u bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar onder de menu optie “Mail Geschiedenis” (Mail History). Selecteer uw domein en eventuele zoektermen in het zoekveld.

Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Om te bepalen wat er aan de hand is dient u of uw systeembeheerder eerst in te loggen op onze applicatie portal https://login.onlinespamfilter.nl. U gaat naar “Mail Geschiedenis” en selecteert uw domein in het zoek veld. U krijgt een overzicht van al uw berichten over de afgelopen 2 weken. Hier kunt u zien wat er met het bericht gebeurd is. Als het bericht geblokkeerd is als “Spam” of “Banned” kunt u het bericht vervolgens aanklikken en door sturen.

Klik op het bericht en kijk bij de ‘logging’ sectie. Daar staat als het goed die een log-regel die laat zien waar het bericht is afgeleverd. Als hier staat “status=sent” dan is het bericht afgeleverd bij de partij die uw mail host. Dit kan uw eigen server zijn of een gedeelde server zoals bijvoorbeeld Microsoft of Gmail. Als de mail is afgeleverd kunt u bij deze partij opvragen waar uw mail is gebleven.

Dit betekent dat wij het bericht nog niet kunnen afleveren bij uw hosting partij omdat deze het bericht niet aanneemt. Als u het bericht opent kunt u in de bovenste sectie zien wat daarvan de reden is. In de logging sectie kunt u de aflever pogingen zien en ook daar staat de reden van het probleem genoemd.

Dit betekent dat uw bericht een verdachte bijlage bevat waarvan uw systeembeheerder heeft bepaald dat deze niet zonder inspectie mag worden doorgestuurd. Het bevat mogelijk een trojan of ander kwaadaardig bestand. Het doorsturen van zo’n bericht is op eigen risico en mag alleen gebeuren als u de afzender kent en vertrouwt.

Dit betekent dat wij het bericht niet kunnen afleveren bij uw hosting partij omdat deze het bericht heeft geweigerd. De afzender heeft hier een Non Delivery Report (NDR) over ontvangen. Als u het bericht opent kunt u in de logging sectie zien waarom dit het geval is. U kunt het bericht doorsturen maar het zou kunnen dat het bericht opnieuw wordt geweigerd.

Gmail heeft sinds 1 februari 2024 strenge eisen aan als het gaat om het aanleveren van e-mail. Mogelijk zijn de instellingen voor uw domein niet correct. Klik hier voor meer informatie.

Normaal gesproken is een bericht zo’n 2 tot 10 seconden op onze servers aanwezig. Wanneer een bericht erg groot is of bijvoorbeeld veel bijlagen en URL’s bevat kan deze tijd in extreme gevallen oplopen tot hooguit een paar minuten. U kunt zien hoe lang een bericht bij ons is geweest in de ‘logging’ sectie wanneer u het bericht opent in onze portal.

U kunt telefonisch of per e-mail een probleem melden:

Telefoon: +31 76 8200203
E-mail: helpdesk@onlinespamfilter.nl

Wanneer u een probleem heeft met een specifieke e-mail dan is het voor een vlotte behandeling belangrijk om het volgende bij uw support call te vermelden of bij de hand te hebben:

  • Over welk domein of uitgaand IP gaat het?

  • Het Spamfilter ID van de betreffende mail? Dit ziet u als u het berichten details opent.

  • Een nauwkeurige beschrijving van het probleem.

Wanneer het gaat over een meer algemeen probleem denk dan aan de volgende mogelijk relevante zaken:

  • Wat is het ontvangende domein of versturende account (IP of username)?

  • Welke Internet provider gebruikt u?

  • Zaken zoals welk mail programma / browser wordt gebruikt.

  • Een nauwkeurige beschrijving van het probleem.

Een vlotte afhandeling staat of valt met het hebben van de juiste informatie.

 

 

 

 

Related content